torsdag 30 december 2010

Gott nytt år!


Hej alla!
Vill bara önska er alla ett gott nytt år. Vi ska fira tillsammans med våra vänner och jag tycker det ska bli väldigt trevligt att samlas allihopa. Tack Christel för att ni åkt hela vägen hem till oss! Visar en vacker dukning, enkelt och så vackert.

Kram på er och ta hand om varandra!


Bild från French Larkspur

måndag 27 december 2010

Tänkvärt


Hej alla,
Hoppas ni haft en skön jul och njuter av ledigheten. Själv har jag försökt att njuta av julfirandet och julstöket. Läste i tidningen Blossom idag några ord som fångade mig. "Hur tänker du tänka?" Det handlar om hur man väljer att se på saker och ting, vilket också är viktigt för att må bra. Våra tankar påverkar oss i allt. Jag tänker tänka att året 2011 är ett bra år som kommer ta mig vidare i min utveckling. Hur tänker du tänka?

tisdag 21 december 2010

Julklappar


Hej alla,
Ikväll är det dags för projektet slå in julklappar. Jag har alltid en förhoppning att göra vackra paket med dekorativa fina snören och personliga rim, men icke. Mot slutet vill jag bara få det klart. Jag längtar efter en jul med lugn och ro och känner att julfriden så smått börjar infinna sig, underbart! Har plockat mer granris som finns lite överrallt och fyller huset med sin goda doft.

kram

(bild Sköna hem)

lördag 18 december 2010

Julgran


Nu är den inne i huset, klädd och klar vår lilla gran! Måste säga att det är den konstigaste formen jag sett på en gran förut, ser ut som en uppblåst blåsfisk, så bred och kort. Visar en bild så ni förstår. Satte julgransfoten i en bred stålkorg som jag klätt med linnetyg så det blir lite mer balans i granen.

kram på er!

fredag 17 december 2010

Tantvarning





Hej alla!
Denna veckan har jag inte hunnit blogga, har haft mycket runt omkring, men nu har det lugnat ner sig. Här hemma är det bakfix, har bakat hallongrottor, pepparkaksbiscotti (supergoda) och även gjort smörkola idag. Tantvarning att baka småkakor? Kanske, har även köpt nya fina glasburkar att förvara mina småkakor i. Det går åt snabbt så här gäller det att fylla på!

Ha en skön fredag!

fredag 10 december 2010

Skänk


I vardagsrummet på min vita skänk från P&B Home blommar nu min fina amaryllis. De är så otroligt vackra. Jag har använt trollhassel istället för en trist blomsterpinne som håller upp amaryllisen. Nu ska det blir fredagsmys! Jag har doppat minimarshmallows i vitt choklad och doppat de i strössel, väldigt sött och gott för barnen.

Ha en trevlig kväll!

måndag 6 december 2010

Strutar


Idag har jag och min dotter som varit sjuk pysslat lite grann. Vi har gjort strutar av handtryckt papper som skall hänga i granen tillsammans med röda kulor tänkte jag. Ska bara knyta fast lite band så de går att hänga. Strutarna med prickigt papper är gjorda förr förra året. Kul pyssel är det!

söndag 5 december 2010

Julgran


Hej alla,
I år har jag bestämt att det är barnen som får klä granen. Hittills har de varit för små för att klä den,men nu kommer det hem pynt dagligen från skola och dagis. Jag ska villigt erkänna att jag gillar symmetri, även i granen. Min stackars man har inte fått klä den heller som han kanske velat utan då har jag varit där och styrt...ähum. Men i år ska jag verkligen försöka att inte bestämma för mycket utan låta barnen få ( kanske inte riktigt helt, men nästan) fria händer. Visar en en amerikansk julgran från Martha Stewart där de vågar ta i med färg, glatt och juligt!

fredag 3 december 2010

Silver



Härligt med fredag, det var länge sedan jag längtat så mycket efter helgen som den här veckan. Här har vi bakat pepparkakor, väntar på kära syskon som ska hälsa på oss i helgen. Det här fatet är så vackert i sin enkelhet, gillar verkligen silver, vitt och grönt!

Adventsfrid på er!

(bild från Lantliv)