måndag 30 januari 2012

Utflykt

I helgen har vi varit på Öland och hälsat på våra vänner. Det var så fantastiskt väder med minusgrader, sol och snö. Barnen provade att åka längdskidor för första gången och de tyckte det var så kul. Nu ska vi börja åka allihopa, ser framemot utflykter i snön med fika, längdåkning och trötta ben!

torsdag 19 januari 2012

Motivation

Hej alla,
Det är glest mellan inläggen, haft fullt upp. Ikväll har jag stått öga mot öga mot Paolo Roberto..dock mot vår TV, har kört hans träningspass tillsammans med barnen. De tyckte det var jättekul. Försöker komma igång efter allt frossande och går powerwalks varje, måste ändra om kosten lite. Gillar inga dieter, tror helt enkelt inte på det, sunt förnuft är mitt motto. Nu gäller det bara att stå öga mot öga mot Paolo flera ggr i vecka för att gå något resultat, men det fixar vi! Hur går det med er träning?

söndag 8 januari 2012

Färgklick

Jag är lite sugen på färg, blir alltid det så här års när man är sådär lagom vintertrött. Ska nog rota i mina skåp och se om jag inte hittar några kuddar som kan pigga upp i köket. Turkost är alltid fräscht i början av det nya året. Byta plats på ljusstakar, byta matta, kuddar, sen är det klart! Det här skåpet från butiken Turquise skulle jag gärna äga:)

torsdag 5 januari 2012

En lycklig person

Hittade lite tänkvärda ord om lycka av en föreläsare som heter Ola Wallstrom.

En lycklig person - 5 januari

För några dagar sedan läste jag några fantastiska rader skrivna av Beran Wolfe: ”Om du observerar en riktigt lycklig person kommer du att hitta den personen i full färd med att bygga en båt, skriva en symfoni, utbilda en son, odla dahlior eller leta efter dinosaurieägg i Gobiöknen. Den personen kommer inte att söka efter lyckan som om det vore en knapp som rullat in under byrån, på jakt efter den som om den vore ett mål i sig själv.”

Jag tror att Wolfe har rätt. Jag tror att vi hittar lyckan genom att göra det vi älskar och som ger oss en känsla av tillfredsställelse. Under många år gjorde jag själv inte det jag älskade att göra. Jag letade efter lyckan som om den fanns utanför mig själv och blev på kuppen en riktig gnällspik.

Men en dag fattade jag ett nytt beslut. Jag bestämde mig för att från och med nu ska jag ägna min tid åt det jag brinner för och inget annat. Det är vad jag har gjort sedan dess och har på köpet fått ett mycket bättre och roligare liv på alla sätt.

Vi behöver hitta det vi brinner för, ägna vår tid åt detta och det är precis här som vi kommer att finna lyckan. Då blir vi plötsligt medvetna om att vi är lyckliga, genom känslan som bubblar i hela kroppen.

Vad är det som du älskar att göra? Vad får dig att känna lycka?

Jag föreslår att du accelererar veckan ut genom att fundera på vad du mest av allt tycker om att göra. Och sedan sätter du igång och gör just det. Vem vet – då kanske du hittar din lycka?
(text Ola Wallström)

onsdag 4 januari 2012

Ny start?

Jag är sugen på nyttig mat och massor av frukt och grönt. Förmodligen ett helt sunt "sug" efter julens onyttigheter. Vi har haft både magsjuka och influensa under jul/nyår och är på bättringsvägen. Nu vill jag komma igång och ladda min kropp med antioxidanter och annat nyttigt för att bli stark och pigg igen.

(bild aftonbladet)